Pàgines

PILE

Aquest és el logo que es va presentar l'any 2012 del PILE, el nostre Projecte Integrat de Llengües Estrangeres, seleccionat pel Departament com a projecte d’innovació. El projecte implica el treball d’una àrea curricular en anglès, ampliant així les hores d’exposició a la llengua estrangera.

De la línia metodològica de centre i dels objectius proposats respecte a l’aprenentatge de la llengua estrangera, van sorgir els eixos/objectius que defineixen el nostre PILE:

·       La necessitat de contextualitzar els aprenentatges
·   La llengua ha d’esdevenir un instrument real de comunicació per desenvolupar la competència comunicativa oral i escrita dels nostres infants.
·  Hem de ser capaços d’utilitzar recursos (especialment les TIC) que ens ajudin a comprendre, a obtenir i compartir informació, i en definitiva, a aprendre.

I aquests tres grans objectius van originar el projecte inicial 2012-2013, “Making friends; cultural exchange through Maths”, centrat en l’àrea de matemàtiques i que promovia les actuacions que impliquen l’ensenyament i aprenentatge de continguts curriculars en la llengua estrangera mitjançant l’ús de les TIC, fent possible que l’anglès s’utilitzés en contextos reals i significatius. El projecte es va dur a terme als cursos de 4rt i 5è.

El següent curs 2013-2014, i d'acord a les valoracions d'alumnes i mestres, vàrem engegar dos nous projectes "Under the same sun" (5è), un projecte sobre meteorologia i impacte en el nostre dia a dia, i "We are Green" (6è), treballant sobre continguts de conservació del medi ambient.

Aquest curs 2014-2015 hem pogut mantenir el projecte PILE "Under the same sun" per 5è i n'hem iniciat un de nou "2015, International Year of Light", per a 6è.


Per contextualitzar tot allò que aprenem, hem participat anualment en projectes de la plataforma europea “eTwinning” que fomenta l’establiment d’agermanaments escolars i el desenvolupament de projectes de col·laboració, a través d’una plataforma d’Internet i de l’ús d’altres eines TIC, entre dos o més centres escolars de països europeus diferents sobre un tema acordat pels participants.
 I què és l’eTwinning? Aquí teniu un link a un vídeo molt interessant que va emetre fa uns anys TVE.





No comments:

Post a Comment